Сікорський: «Маркевич нас просить читати книги з психології»

Героєм 10-го туру в Першій лізі став новачок Агробізнесу.

Герой десятого туру у Першій лізі Ігор Сікорський поділився своїми враженнями від матчу з Авангардом, відкрив кілька таємниць тренувального процесу Остапа Маркевич і спробував спрогнозувати рівень Агробізнес за рік. Вийшло дуже вогняно!

— Кожному футболісту приємно коли його відзначають, але всі рейтинги суб’єктивні, — сказав відверто Сікорський. — На моє визнання працювала вся команди, без партнерів не зміг би досягти такого результату. Хочеться їм за це щиро подякувати.

— Після спортивних результатів Агробізнеса в цьому сезоні і ваших особистих бомбардирських здобутків увага з боку ЗМІ до вас збільшилася?

— Звісно, про Агробізнес зараз багато говорять, наша команда на слуху. Доводимо, що можемо грати у змістовний футбол і досягати результату. До нас у літнє міжсезоння прийшов дуже хороший спеціаліст. З Остапом Маркевичем працювати одне задоволення. Через такі результати команди на кожного гравця більше звертають увагу.

— Напевно, переоцінити перемогу над Авангардом неможливо, адже ваша команда у минулому турі поступилася Минаю, тому необхідно було здобувати три залікові пункти і повертатися на лідируючу позицію. На цьому перед грою акцентував увагу Остап Маркевич?

— Звісно, поразка від Минаю стала болючою для всієї команди. На 90+5 хвилині міг зрівнювати рахунок, але не використав свій момент. Тренерський штаб нас дуже мотивував на гру з Авангардом. У тижневому мікроциклі ретельно готувалися до цього матчу. Якщо хочемо залишатися лідером Першої ліги, то мали обов’язково перемагати краматорський колектив.

— Суперник вас чимось здивував?

— Дуже ретельно готуємося до кожного матчу. Аналізуємо гру суперника, вивчаємо сильні та слабкі сторони. У Першій лізі зараз немає прохідних матчів, тому з максимальною відповідальністю підходимо до будь-якого протистояння.  Знали, що гру пропускатимуть Яворський та Демченко, але це не наші проблеми. Наше завдання — грати у свій футбол і досягати результату. У Авангарда хороший підбір виконавців, в нападі грав Іван Матяж, якого вважаю дуже сильним футболістом. Не думаю, що кадрові втрати сильно вплинули на гру гостей.

— На вашу думку, у чому причина такої невиразної гри у першому таймі

— Ми досить непогано контролювали м’яч, весь перший тайм провели на половині поля суперника. На жаль, не вистачало завершальної передачі. У перерві тренер зробив певні корективи і у другому таймі вже почали створювати моменти. Важливо, що свої атаки вдалося доводити до логічного завершення.

— Невелика злива у першому таймі не вплинула на перебіг матчу?

— Під час розминки і протягом декількох хвилин першого тайму йшов град, але це нам особливо не заважало. Граємо у комбінаційний футбол, тому намагалися  дотримуватися свого стилю гри, а не використовувати банальні закидання.

— Відразу після перерви ваша команда заграла активніше і почала тиснути на ворота Авангарду. Які зміни у тактичному плані відбулися у перерві?

— У першому таймі не вистачало останньої передачі. Тренер на цьому акцентував увагу, але тактичну схему не змінювали. У другій половні зустрічі почали приймати правильні рішення у завершальній стадії атаки, з’явилося більше конструктиву. Важливо, що змогли досягти бажаного результату.

— У моменті з першим забитим м‘ячем після скидання Монроя ви з близької відстані відправили м‘яча у сітку. Опинилися у потрібному місці у потрібний час?

— Ігор Бойчук прорвався флангом, прострілив на Монроя, який поборовся до кінця і скинув мені м’яча. Залишалося лише відправити у сітку. Напевно, у тому епізоді мені допомогло бомбардирське чуття, адже необхідно було передбачити куди відлетить м’яч. Чудово, що зміг забити, коли це було дуже треба.

— Після забитого м‘яча було помітно, що команда відійшла назад, перестали пресингувати і як наслідок пропустили. Таку нервову та нестабільну гру можна пов‘язати з тим, що Агробізнес перебуває ще у процесі пошуку своєї гри?

— Вважаю, що тут проявилися проблеми з психологією. Намагалися грати більш обережно, з мінімальною кількістю помилок. Можливо, десь на підсвідомому рівні прагнули втримали мінімальну перевагу, хоча розуміли що так грати не можна. Авангард нас за це покарав і досить швидко зрівняв рахунок. Добре, що після пропущеного м’яча знову заграли так як і на початку другого тайму, забивши вдруге. Якби Зінкевич використав свій момент, то могли б уникнути нервових останніх хвилин, але чудово, що все так завершилося.

— У моменті з другим голом після флангової передачі Семенюка ви випередили захисників і пробили повз Воробея. Зіграли на своїх найбільш сильних якостях?

— У тому епізоді необхідно відзначити чудову передачу Руслана Черненка на Семенюка. Сергій прострілив вздовж воріт і мені залишалося тільки підставити ногу і направити м’яча у сітку. Просто опинився у потрібний момент, у потрібному місці, але до тієї позиції ще потрібно було добігти. Знову ж таки допомогло гольове чуття.

— Погоджуєтеся з тим, що команді необхідно додавати у плані психології, адже після забитого м‘яча зникла впевненість і почали грати невпевнено?

— Остап Миронович багато уваги приділяє психологічній роботі з гравцями.  Відзначимо, що він нас просить читати книги з психології. Що читаємо? Наприклад, читаємо “Психологія чемпіонів”. Самі купуємо собі книги і пізнаємо для себе щось нове. Такий професіональний підхід тренера до справи викликає повагу. Вважаю, що Остапу Мироновичу вдасться вирішити цю нашу проблему і у майбутньому не припускатимемося таких помилок.

Я працюю з Маркевичем лише два місяці, тому потрібен час, щоб адаптуватись до вимог нового тренера.

— Що змінилося у команді з приходом Остапа Маркевича? Він сказав, що команда все ще формується. Якою ж вона буде за рік?

— Подивимося, як Агробізнес гратиме через рік, але це відомо лише Богу.  Можливо, вже не виступатимемо у Першій лізі, а підемо на підвищення.

Прийшов у команду разом з Остапом Мироновичем. Не можу сказати, що саме змінилося. Це потрібно запитувати у гравців, які виступали у минулому сезоні.

— Яким чином  опинилися в Агробізнесі?

— Улітку тренувався з Поліссям, все рухалося до підписання повноцінної угоди з командою. Варіант з Агробізнесом виник досить випадково. Зателефонував Анатолій Іванович Волобуєв і сказав, що зі мною хоче зв’язатися Андрій Донець. Андрій Анатолійович запропонував приїхати до Волочиська. Зібрав речі і буквально через день підписав контракт з Агробізнесом. Відзначу, що з житомирським клубом розсталися без конфліктів. Поговорив з Безсмертним і Анатолій Петрович сказав, що не перешкоджатиме моєму переходу. Ніколи не грав  у Другій лізі, тому хотілося продовжувати свої виступи на більш високому рівні.

— Після якого матчу зрозуміли, що ви можете у цьому сезоні поборотися за найвищі місця?

— Напевно, після виїзної перемоги над Металістом 1925 зрозуміли, що можемо обігравати будь-якого суперника. Впевненість у власних силах допомагає нам досягати таких результатів.

— Перша позиція після десяти турів додатково психологічно тисне на команду? Адже як відомо забратися на вершину простіше, ніж утриматися там?

— Розуміємо, що зараз кожен суперник вже зовсім по іншому на нас налаштовуватиметься. Якщо хочеш досягати якихось вершин у футболі, то потрібно бути готовим до цього. Остап Миронович працює з нашою психологією. Якщо продовжуватимемо вірити у собі, то залишатимемося першими.

— Ставите собі за мету поборотися за звання стати найкращим бомбардиром сезону?

— Звісно, хочеться записати своє ім’я у історію. Зроблю все від себе залежне, щоб стати найкращим бомбардиром Першої ліги. Якщо партнери по команді мені допоможуть, то думаю все вийде.

— Своєю грою команда спонукає глядачів приходити на стадіон. На матч з Авангардом близько 2000 вболівальників. Відчуваєте підтримку фанатів?

— У нас невеликий стадіон, на який постійно ходять приблизно однакова кількість вболівальників. Звісно, коли почали перемагати, то відчули більшу підтримку з боку вболівальників. Коли на початку сезону перемагали Балкани, то було досить тихо на стадіоні, а зараз відчуваємо палку підтримку фанатів.

У кінці гри всі співають гімн України. Хочеться, щоб увесь стадіон постійно кричав, підтримував команду, як це було у Рівному, коли 5 000 гнали команду уперед. Люди зустрічають нас у місті, впізнають, вітають з перемогами.

Глядачам подобається стиль гри нашої команди, вони хочуть щоб ми постійно перемагали.

— У наступному турі на вас очікує дуже непростий виїзд до Луцька. Які сильні сторони суперника можете виділити?

— Напевно таки поранений звір завжди дуже небезпечний. Волинь досить непогано грала у матчі з Металістом 1925, але дещо не пощастило, не використали свої моменти і поступилися. Очікуємо надзвичайно складної гри. Зараз в жодному разі не можна розслаблятися, необхідно з максимальною відповідальністю підходити до матчу. У Волині хороша команда, з кваліфікованими виконавцями. Не підлаштовуємося під  суперника, для нас важливо дотримуватися своєї структури гри.

БЛІЦ

Народився у Києві

Вихованець ДЮСШ №15

Перший тренер — Олександр Григорович Бойко

Улюблений гравець — у дитинстві захоплювався грою Дель П’єро. Потім почав слідкувати за Ібрагімовичем.

Улюблений клуб — Ювентус

Футбольна мрія — прагну разом з Агробізнесом вийти до Прем’єр-Ліги. Глобально — хочеться зіграти у складі збірної України.

Sport Arena

2009-2013 Karacool. ( - - ) www.karacool.com.ua free templates Joomla

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ 2023/24. ПЕРША ЛІГА
ЧЕМПІОНСЬКА ГРУПА
28.04.2024 6 тур  
  12.00
ВІКТОРІЯ
Суми
  АГРОБІЗНЕС
Волочиськ
 
Суми, Ювілейний

ПЕРША ЛІГА 2023/24. Чемпіонська група

М   Команда   І   В   Н   П     М      О 
1  Карпати 23 18 3 2 42-14 57
2  Інгулець 23 16 4 3 45-15 52
3  Лівий берег 23 14 4 5 50-14 46
4  Епіцентр 23 9 10 4 32-25 37
5  Маріуполь 23 8 11 4 26-20 35
6  Полтава 23 9 7 7 41-35 34
7  Агробізнес 23 9 7 7 23-21 34
8  Прикарпаття 23 8 9 6 32-22 33
9  Кудрівка-Нива 23 8 9 6 26-26 33
10  Вікторія 23 8 7 8 20-25 31

 

ДЮФЛУ 2023/24. ПЕРША ЛІГА. Група 3

U17

 М  Команда  І   В   Н   П    Р/М    О 
1 АФ Скала 1911 (Стрий) 11 7 3 1 24-8 24
2 ДЮФА Динамо (Львів) 11 7 2 2 20-8 23
3 Динамо Інвест (Львів) 11 7 2 2 16-10 23
4 Галичина (Львів) 11 4 3 4 13-17 15
5 Арсенал (Чернівці) 11 4 2 5 25-20 14
6 Агробізнес-ДЮСШ 11 3 2 6 15-20 11
7 ДЮСШ-3 (Ів.-Фр.) 11 3 1 7 15-21 10
8 ДЮФК Ніка-05 (Ів.-Фр.) 11 0 3 8 12-36 3

 U15

 М  Команда  І   В   Н   П   Р/М   О 
1 АФ Скала 1911 (Стрий) 11 11 0 0 52-6 33
2 ДЮФК Ніка-05 (Ів.-Фр.) 11 9 1 1 48-10 28
3 Галичина (Львів) 11 4 5 2 27-11 17
4 ДЮФА Динамо (Львів) 11 5 2 4 23-12 17
5 Арсенал (Чернівці) 11 3 3 5 20-16 12
6 Агробізнес-ДЮСШ 11 2 2 7 12-36 8
7 Динамо Інвест (Львів) 11 2 1 8 8-30 7
8 ДЮСШ-3 (Ів.-Фр.) 11 1 0 10 5-74 3

ДЮФЛ XO 2023/24

U13

  М   Команда Ігор  В   Н   П   Р/М   О 
1 Агробізнес-ДЮСШ 5 5 0 0 10-2 15
2 ДЮСШ-1 Хмельн. 5 3 1 1 8-4 10
3 М-Мрія Хмельн. 5 2 2 1 12-5 8
4 Поділля Хмельн. 5 2 0 3 6-7 6
5 Новатор Хмельн. 5 1 1 3 6-8 4
6 КДЮСШ ППО ХАЕС Нетішин 5 0 0 5 1-17 0

 U11 група 1

 №  Команда Ігор  В   Н   П   Р/М   О 
1 ДЮСШ-2 Кам.-Под. 4 4 0 0 21-2 12
2 ДЮСШ-1 1 Хмельн. 4 2 1 1 13-2 7
3 Фортеця Кам.-Поділ. 4 2 0 2 18-11 6
4 Агробізнес-ДЮСШ 4 1 1 2 7-7 4
5 ДЮСШ-1 2 Хмельн. 4 0 0 4 0-37 0