Збірна України та ФК «Агробізнес» перемагають на турнірі в Норвегії

«Футбол для України». Під таким гаслом другий рік поспіль у Норвегії проводиться благодійний міжнародний футбольний турнір Кубок ветеранів. І другий рік поспіль участь в ньому приймають українські команди – Національна збірна України серед ветеранів та ФК «Агробізнес» – здобуваючи максимальні результати!

Футбол об’єднує країни, а футбольна спільнота, коли в дім одного з її членів приходить біда, гуртується та приходить на допомогу. Так сталося після вторгнення росії та початку кровопролитної війни. Традиційний футбольний турнір серед ветеранів, який проводиться в Норвегії з 1999 року, вирішили присвятити підтримці України, збору допомоги для нашої країни та підвищенні уваги світу у його спроможності дати спільний опір ворогу.

У мальовничому Лаердалі, що на півночі від Осло, відбувається справжній футбольний фестиваль, цьогоріч участь в якому взяли участь 37 чоловічих та жіночих команд. Асоціація ветеранів футболу України, отримавши запрошення для збірної та клубів стати учасником «Кубку ветеранів», радо відповіла згодою. Візит збірної та ФК «Агробізнес» до Норвегії відбувся за сприяння ТОВ «Агробізнес» та Благодійного фонду родини Собуцьких.

Головною родзинкою Кубка ветеранів є турнір за участю національних збірних, в якому окрім України взяли участь Норвегія, Фінляндія, Фарерські острови та Грузія. А ФК «Агробізнес» як одна з провідних ветеранських команд України та багаторазовий чемпіон України виступав у турнірі 40+ років.

ВАЖЛИВА ЗУСТРІЧ НА «УЛЛЕВОЛІ»

Програма перебування української делегації була насиченою та цікавою. Одразу після прибуття до Осло українці вирушили на головну арену країни «Уллевол», де знаходиться офіс Норвезької федерації футболу. Тут, в центрі футбольного життя Норвегії, відбулась зустріч з президенткою НФФ Лізою Клавенесс, генеральним секретарем Карлом Петтером Локеном, організаторами турніру Кубок ветеранів Роалдом Флодсаном та Хельге Бруграндом.

Засновник збірної ветеранів, офіцер ЗСУ Олег Собуцький вручив Лізі Клавенесс спеціальну подяку від Збройних сил України за гуманітарну допомогу та всебічну підтримку України під час військової агресії з боку росії. Футболку збірної України норвежцям вручив Мирон Маркевич. Знаний тренер відзначив, що зі стадіоном «Уллевол» у нього пов’язані приємні спогади – саме на ньому у 2010 році очолювана ним збірна України перемогла Норвегію 1:0.

Опісля була цікава дискусія щодо війни в Україні та можливостей навіть у таких умовах підтримувати футбол. Є домовленість, що влітку в Норвегії буде проведено благодійний турнір на підтримку України, а одним з його учасників стане збірна України. Спільні фото та невимушене спілкування… Такі зустрічі об’єднують футбольні спільноти країни та якнайкраще підкреслюють, яку потужну підтримку має Україна в світі.

Про підтримку України з боку уряду Норвегії відомо багато, ледь не кожного місяця оголошується про передачу різних видів допомоги. Є великий інтерес до нашої країни і з боку місцевої влади. Мер Лаердаля Аудун Мо скористався візитом українців, запросивши відвідати мерію. В муніципалітеті живе багато українців, яким норвежці всебічно допомагають адаптуватися. До речі, всі вони прийшли на ігри турніру, на пам’ять зробили з гравцями спільні фото та отримали футбольні сувеніри.

ТУРНІР ЗБІРНИХ. УКРАЇНА, ГРУЗІЯ, А ДАЛІ НОРДИЧНІ КРАЇНИ

Головну увагу на Кубку ветеранів-2024 привернув турнір серед національних ветеранських збірних п’яти країн! Норвегія, Україна, Фінляндія, Грузія таФарерські острови виставили потужні склади, а кожна з ігор була напруженою та багатою на емоції. Кольори збірної України захищали: Сергій Нагорняк, Олег Собуцький, Володимир Єзерський, Віталій Рева, Андрій Воробей, В’ячеслав Шевчук, Євген Левченко, В’ячеслав Свідерський, Тарас Михалик та Олег Шелаєв. У складі Грузії, який очолював перший віцепрезидент національної федерації Каха Чумбурідзе, виступали Александр Іашвілі, Зураб Хізанішвілі, Александр Кобахідзе, Георгій Ломая, у Норвегії Ерік Бакке, Торе Андре Фло, Стефен Іверсен та інші.

 

Кожна збірна зіграла одна з одною в груповому турнірі. А дві найкращі команди за його підсумком розіграли головний приз у фінальному поєдинку. Справжньою окрасою змагання стали ігри України та Грузії. Ветеранські команди двох країн неодноразово зустрічалися в попередні роки та мають цікаву історію стосунків. Турнір в Норвегії перегорнув ще одну яскраву сторінку – спершу Грузія перемогла 3:2, а в фінальному матчі українці зібралися та в надзвичайно захопливій боротьбі зуміли вибороти перемогу 4:3. Варто відзначити підтримку вболівальників, як місцевих, так і з діаспори, симпатії яких були на боці синьо-жовтої дружини.

Результати матчів за участі Національної збірної ветеранів:

Груповий етап

Україна – Грузія – 2:3

Голи у України: В’ячеслав Шевчук, Андрій Воробей.

Україна – Фарерські острові – 5:1

Голи: В’ячеслав Шевчук, Тарас Михалик (два), Сергій Нагорняк, Олег Шелаєв.

Україна – Фінляндія – 8:1

Голи: Андрій Воробей (три), Тарас Михалик (два), Сергій Нагорняк, В’ячеслав Свідерський, Олег Шелаєв.

Україна – Норвегія – 4:1

Голи: Андрій Воробей, Сергій Нагорняк, В’ячеслав Шевчук, Євген Левченко.

ФІНАЛ

Україна – Грузія – 4:3

Голи: Тарас Михалик, Євген Левченко, В’ячеслав Шевчук, Олег Собуцький.

Найкращим гравцем турніру було визнано нападника Андрія Воробея. Цікаво, що перед турніром збірна вирішила довірити капітанську пов’язку саме Андрію, як гравцю, який провів найбільшу кількість матчів за національну збірну (68). Воробей цілком виправдав довіру, в звітному турнірі на його рахунку одразу п’ять голів!

ТУРНІР КЛУБІВ 40+. ЯК ЧИЖ ЗАЧАКЛУВАВ ВОРОТА

В іншому турнірі – серед клубів в категорії 40+ років – взяв участь ФК «Агробізнес». В музеї клуба із Волочиська сім чемпіонств в Україні в різних вікових категоріях і нині це одна з найбільш титулованих ветеранських команд країни. Суперниками «Агробізнеса» виступили команди з Норвегії Sogndal VE, Luster VE, Lærdal VE, Vik VE, Stryn VE, Fitjar VE та Vikersund IF VE.

Футбольній спільноті України добре відома державницька позиція «Агробізнеса», яка найкраще проявилася в перші дні війни. Одразу одинадцять співробітників клубу разом з засновником Олегом Собуцьким змінили футбольну форму на «піксель» та стали до лав Збройних сил України. Вже майже два роки хлопці у складі Сил спеціальних операцій виконують складні та відповідальні завдання, мають повагу з боку побратимів. Тож коли стало відомо про участь на турнірі в Норвегії, до складу команди було включено Олега Собуцького, Андрія Донця, Сергія Чижа-старшого та Сергія Чижа-молодшого. Це і нагорода за захист країни і така необхідна психологічна реабілітація… Коли в залі оголосили про військових в складі, суперники та глядачі стоячи аплодували.

Загалом у складі ФК «Агробізнес» виступали: Мирон Маркевич, Олег Собуцький, Едуард Цихмейструк, Олександр Косирін, Андрій Донець, Руслан Костишин, Сергій Чиж-старший, Сергій Чиж-молодший, Артем Старгородський, Віталій Самойлов, Геннадій Медведєв та Максим Сирота.

Результати матчів ФК «Агробізнес» на турнірі Кубок ветеранів:

ФК «Агробізнес» – ФК «Лаердаль» – 3:1

Голи у «Агробізнеса»: Андрій Донець, Едуард Цихмейструк, Артем Старгородський.

ФК «Агробізнес» – ФК «Струн» – 4:1

Голи: Олександр Косирін (три), Максим Сирота.

ФК «Агробізнес» – ФК «Лустер» – 1:1

Гол: Артем Старгородський.

1/2 фіналу

ФК «Агробізнес» – ФК «Вік» – 3:0

Голи: Олександр Косирін (два), Андрій Донець.

ФІНАЛ

ФК «Агробізнес» – ФК «Согндаль» – 1:1. По пенальті 3:0

Гол: Андрій Донець.

 

В груповому етапі «Агробізнес» грав красиво та невимушено, гравці показували майстерність, багато забивали. Окрасою турніру став вирішальний поєдинок проти відомого норвезького клубу «Согндаль». Нічия в основний та додатковий час, тож суддя призначає серію пенальті. Справжнім ї героєм став воротар Сергій Чиж-молодший, повторивши славнозвісний результат Олександра Шовковського на чемпіонаті світу 2006 року. Чиж парирував всі три пенальті, натомість партнери – Донець, Старгородський, Сирота – у виконанні ударів були бездоганні! Підсумкові 3:0, головний приз змагання у «Агробізнеса», а Сергій Чиж-молодший отримав приз найкращого гравця турніру 40+!

ВІД ФУТБОЛЬНОЇ ДИПЛОМАТІЇ ДО КОНКРЕТНИХ СПРАВ

Для частини гравців візит за межі України участю в турнірі не обмежився. Наші уславлені футболісти не тільки на полі готові захищати честь України, а й цілком реальними вчинками. Прямо із Норвегії хлопці відправились до Іспанії, де їх вже чекають карети швидкої допомоги, пікап, де-кілька позашляховиків та велика кількість спальних мішків. Закуплені Благодійним фондом родини Собуцьких з частковим фінансуванням громадян України та Норвегії автівки та майно будуть доставлені до України, де їх вже чекають наші захисники.

«З 2014 року наша команда проводить турне в підтримку Збройних сил України, а останні два роки кожен матч чи зустріч мають особливу значимість, – наголосив офіцер Збройних сил України, засновник Національної збірної України серед ветеранів Олег Собуцький. – Візит до Норвегії є знаковим для Збірної та ФК «Агробізнес», це унікальна можливість через всім відомих футболістів донести правду про війну, про наші військові та гуманітарні потреби, про необхідність цивілізованому світу об’єднатися навколо підтримки України. Норвежці чудово розуміють ситуацію в світі і хто може бути наступним в цій війні. Є підтримка з боку Норвезької федерації футболу та її президентки Лізи Клавенесс, Нехай маленькими кроками, намагаємося ще більше привернути увагу, ми спілкуємося і з іншими збірними – фінами, грузинами, знаходячи в їхньому обличчі повну підтримку та розуміння. Хочу подякувати всім гравцям збірної України та «Агробізнеса», своїм побратимам Андрію Донцю та родині Чижів. Вони тиждень тому були в зоні  бойових дій, а зараз, нехай на кілька днів, потрапили в прямому сенсі в інший світ. Наші видатні гравці черговий раз показали, що є однією дружною родиною, яка гідно представляє Україну футбольну та робить все для її перемоги на полі бою».

Прес-служба АВФУ

2009-2013 Karacool. ( - - ) www.karacool.com.ua free templates Joomla

ПЕРША ЛІГА 2023/24. Чемпіонська група

М   Команда   І   В   Н   П     М      О 
1  Карпати 24 19 3 2 43-14 60
2  Інгулець 24 17 4 3 49-15 55
3  Лівий берег 24 14 4 6 51-16 46
4  Епіцентр 24 10 10 4 33-25 40
5  Кудрівка-Нива 24 9 9 6 28-27 36
6  Маріуполь 24 8 11 5 26-21 35
7  Вікторія 24 9 7 8 21-25 34
8  Полтава 24 9 7 8 41-36 34
9  Агробізнес 24 9 7 8 23-22 34
10  Прикарпаття 24 8 9 7 32-26 33

 

ДЮФЛУ 2023/24. ПЕРША ЛІГА. Група 3

U17

 М  Команда  І   В   Н   П    Р/М    О 
1 АФ Скала 1911 (Стрий) 11 7 3 1 24-8 24
2 ДЮФА Динамо (Львів) 11 7 2 2 20-8 23
3 Динамо Інвест (Львів) 11 7 2 2 16-10 23
4 Галичина (Львів) 11 4 3 4 13-17 15
5 Арсенал (Чернівці) 11 4 2 5 25-20 14
6 Агробізнес-ДЮСШ 11 3 2 6 15-20 11
7 ДЮСШ-3 (Ів.-Фр.) 11 3 1 7 15-21 10
8 ДЮФК Ніка-05 (Ів.-Фр.) 11 0 3 8 12-36 3

 U15

 М  Команда  І   В   Н   П   Р/М   О 
1 АФ Скала 1911 (Стрий) 11 11 0 0 52-6 33
2 ДЮФК Ніка-05 (Ів.-Фр.) 11 9 1 1 48-10 28
3 Галичина (Львів) 11 4 5 2 27-11 17
4 ДЮФА Динамо (Львів) 11 5 2 4 23-12 17
5 Арсенал (Чернівці) 11 3 3 5 20-16 12
6 Агробізнес-ДЮСШ 11 2 2 7 12-36 8
7 Динамо Інвест (Львів) 11 2 1 8 8-30 7
8 ДЮСШ-3 (Ів.-Фр.) 11 1 0 10 5-74 3

ДЮФЛ XO 2023/24

U13

  М   Команда Ігор  В   Н   П   Р/М   О 
1 Агробізнес-ДЮСШ 5 5 0 0 10-2 15
2 ДЮСШ-1 Хмельн. 6 4 1 1 15-6 13
3 М-Мрія Хмельн. 6 3 2 1 18-5 11
4 Поділля Хмельн. 6 2 0 4 6-13 6
5 Новатор Хмельн. 5 1 1 3 6-8 4
6 КДЮСШ ППО ХАЕС Нетішин 6 0 0 6 3-24 0

 U11 група 1

 №  Команда Ігор  В   Н   П   Р/М   О 
1 ДЮСШ-2 Кам.-Под. 4 4 0 0 21-2 12
2 ДЮСШ-1 1 Хмельн. 4 2 1 1 13-2 7
3 Фортеця Кам.-Поділ. 4 2 0 2 18-11 6
4 Агробізнес-ДЮСШ 4 1 1 2 7-7 4
5 ДЮСШ-1 2 Хмельн. 4 0 0 4 0-37 0